Købsguide til vinterjakke til drenge

Når efteråret er ved at aftage, og regnvejret bliver skiftet ud med slud og sne, så betyder en god vinterjakke meget i hverdagen.

Især for drenge, da de ofte slider mere på deres overtøj — dette gælder især om vinteren, hvor de elsker at lege i sneen samtidigt med, at det barske, danske vintervejr slider på overtøjet.

Leder efter en vinterjakke til en dreng, så læs med i denne guide, inden du foretager dit køb, for at blive klogere på emnet og hvad du skal overveje.

Her hjælpes du igennem de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, og du får de bedste forudsætninger for at foretage det helt rigtige køb.

Populære vinterjakke til drenge mærker:

Hvor vigtig er vinterjakkens størrelse?

Du har måske hørt, at det er en god idé at købe tøj til dine børn, som de kan vokse i, når de stadig er helt unge. Dette gælder også, når det kommer til køb af vinterjakker til drenge. En vinterjakke kan være en stor investering, og hvis man går efter en jakke i høj kvalitet, vil den sandsynligvis holde flere sæsoner — og så vil det være ærgerligt, hvis din søn ikke kan passe den efter et år.

Det er dog også vigtigt, at jakken ikke bliver alt for stor.

Det vil nemlig både betyde, at han vil have svært ved at bevæge sig og lege og at kulden vil have lettere ved at trænge ind under jakken, hvilket vil gøre det svært for ham at holde varmen.

En vinterjakke, der er for lille, vil ligeledes gøre det svært for ham at holde varmen. Leder du efter en vinterjakke til en teenagedreng, så gå efter en autentisk størrelse.

Skal jeg vægte design eller kvalitet højst, når jeg leder efter vinterjakker til drenge?

Mens du leder efter en jakke af gode materialer og i høj kvalitet, så går din dreng højst sandsynligt mere op i faktorer som komfort eller design, alt afhængigt af hans alder. Og der er ingen grund til at gå på kompromis — du kan sagtens finde vinterjakker til drenge, som både er komfortable og følger tidens trends samtidigt med, at kvaliteten er i top. Da udendørs leg og vejret er med til at slide på jakken, er det vigtigt at vælge en model med en høj slidstyrke. Samtidigt er kvaliteten vigtig, da den vil være med til at holde drengen varm.

Hvilke detaljer er vigtige at holde øje med?

Den danske vinter byder på mange forskellige vejrforhold, heriblandt blæst og nedbør. Derfor er vand- og vindtæthed helt essentielle detaljer, når det kommer til valg af vinterjakker til drenge. Når man kigger efter jakker til yngre drenge er det vigtigt med lukninger, der er lette og hurtige at få op og i, så af- og påtagning af jakken ikke bliver en lang og besværlig proces, og så de eventuelt selv kan stå for den.

Ærmer med vindfang er praktiske, da kold vind og sne ikke vil finde vej ind i ærmet. En jakke med ekstra store lommer er også en fordel, da vanter, hue og andre genstande vil kunne være i lommerne. Reflekser, der gør det lettere at se din dreng, mens han opholder sig udendørs — eksempelvis på vej til og fra skole — er også essentielle i den mørke vintertid. Til sidst er en aftagelig hætte også smart til de lunere dage, hvor den kan undværes.

Hvor stor en rolle spiller vinterjakkens vandsøjletryk og åndbarhed?

En jakkes vandsøjletryk fortæller dig, hvor vandtæt den er.

Det maksimale vandsøjletryk, en vinterjakke kan have, ligger på 10.000 mm, hvilket vil sige, at en vandsøjle på den højde ville kunne falde på jakken uden at trænge igennem dens overflade. Dette kommer man dog sjældent ud for i det virkelige liv, og derfor er 3-4.000 mm ofte rigeligt til hverdagsbrug.

En jakke med en høj åndbarhed er især vigtig, når man leder efter vinterjakker til drenge, som ofte leger udendørs. Har jakken ikke en høj åndbarhed, bliver den meget varm, når de er fysisk aktive. De fleste producenter oplyser om deres produkters åndbarhed, men en detalje, du selv kan holde øje med, er jakkens sømme.

Svejsede sømme bruges nemlig kun på materialer, der ikke er særligt åndbare.

Tapede sømme bruges til de mere åndbare materialer.

Menu
Top