Sådan starter du din egen modeblog i 10 nemme steps

Hvis du er vild med mode og kender til alle de nyeste trends, så hvorfor ikke dele din viden med andre på en modeblog?

Modeblogge er et kæmpe hit nu til dags. Modeelskere verden over tager til tasterne for at finde ud af, hvilke farver der er 'in' denne sommer, hvad for nogle designertasker, der er mest populære, og hvordan man følger de nyeste makeuptrends. 

Denne artikel er til dig, som gerne vil begynde at dele dit eget modeunivers og ekspertviden med andre på en blog. 

Start en ekslusiv, unik og interessant modeblog med disse 10 nemme steps. 

1. Find din niché

Mode er et vidt og bredt emne, som kan omhandle flere tusinde ting. Det kan være tøjmode, trends, indretningsstile, vinterjakker, makeup looks, fashion-week, filmmode og meget andet. 

Når du laver en modeblog, så er det en god ide at fokusere på en specifik niche. Når du finder en niche, så har du også mulighed for at skille dig ud blandt mængden. 

Find et emne, som du selv synes er interessant at skrive om. Det er en fordel, hvis det er en niche, som der ikke i forvejen findes en masse om, hvis du gerne vil gøre din blog unik. 

2. Vælg et domæne

Nu skal du finde ud af, hvor du vil opsætte din blog. Der findes mange gratis domæner, som for eksempel bloggers delight, hvor du kan oprette din blog uden at betale en krone. 

Hvis du gerne vil gå lidt mere professionelt til værks, for eksempel ved at lave dit eget layout, så kan det godt være, at du skal betale for dit domæne. Tjek dine forskellige muligheder, og find et domæne, som passer til dine behov og dit budget.

3. Find dit blogger navn

Nu skal du til at arbejde med indholdet på din blog. Det første skridt er at finde et godt navn. Navnet på din modeblog skal være unikt, let at huske og ikke mindst fængende for læseren. 

Forsøg at være kreativ og leg med forskellige ord. Det er lidt for kliche og kedelig, at kalde din hjemmeside "Sofies modeblog" eller "Min blog om mode". Forsøg at lav et bloggernavn, som ikke er længere end 2-3 ord. Naturligvis skal dit bloggernavn også være relateret til din niche. 

4. Sæt layout op

Mange domæner har færdiglavede layouts. Her skal du blot copy-paste en skabelon ind på din blog, hvor du kan fylde ud med tekst og billeder.

Husk at layoutet skal være overskueligt for læseren. Det nytter ikke noget at plastre forsiden til med billeder og info bokse. Husk at "less is more" når det kommer til layout. 

5. Lav dine sider og kategorier

Du skal naturligvis ikke have alt din info stående på første side. Lav kategorier og forskellige sider på din blog, som læseren kan klikke sig ind på. Hvis du for eksempel har lavet en modeblog, som fokuserer på vinterjakker, så kan du lave underkategorier som for eksempel: dynejakker, varme frakker, overgangsjakker, vinterjakker til rejsen eller nyeste trends inden for jakker til vinteren.

Det vigtigste her er at gøre din modeblog overskuelig for læseren. Hvis du har alt information samlet på en enkelt side, så skal læseren til at kæmpe sig mellem en masse tekst for at finde det, som de leder efter. 

6. Lav dit første blogindlæg

Du har fundet domænet, dit bloggernavn og opsat dit layout - så skal der bare fyldes på!

Før du publicerer din blog, så sørg for at der er noget indhold. Dit første blogindlæg skal være fængende for læseren, så find et godt emne, som du kan kaste dig over. Husk at tilføje en god overskrift og en masse flotte billeder, så indlægget ser lækkert og indbydende ud.

7. Publiser din blog

Nu kan du gøre din blog offentlig for læsere. Sørg for at alt tekst og alle billeder står, som de skal. Husk også at tjekke alle dine tekster igennem for grammatiske fejl.

Hvis du har benyttet dig af links på din hjemmeside, så sørg for at de virker som de skal. Når bloggen er publiceret, så kan du med fordel invitere et par venner eller familiemedlemmer til at kigge den igennem, så du er sikker på, at alt spiller som det skal. 

8. Læg en marketingsstrategi

Nu er bloggen oppe og køre. Selvom din modeblog er interessant og sat flot op, så tiltrækker den ikke automatisk kunder. 

Derfor er det nødvendigt at lægge en marketingsstrategi, så du kan skabe mere trafik på din hjemmeside. 

Der er masser af måde, hvorpå du kan markedsføre på. Du kan reklamere på sociale medier, bruge e-mail marketing, Link builde, arbejde med SEO og meget andet. Er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang? Kan det betale sig at tage et kursus i SEO? Ja, det kan det i allerhøjeste grad, hvis du gerne vil have succes med dig blog. 

9. Hold liv i din blog

Selvom du har en god modeblog med et par interessante artikler, så er det ikke nok til at holde din blog kørende. Dine besøgende vil naturligvis gerne læse og se mere på din blog, når du først har fanget deres interesse.

Derfor skal du løbende holde gang i din blog. Lav nye posts ugentlig eller måske endda dagligt. Opdater din side med nye trends, information, billeder og relevante links, så får dine læsere også lyst til at besøge din blog jævnligt. 

10. Husk at det skal være sjovt at blogge

Læg en strategi som du selv kan overkomme. Du kører hurtig død i din blog, hvis du tvinger dig selv til at arbejde på den i timevis hver eneste dag. 

Nøglen til succes er dedikation. Ingen har fået succes med at drive en blog, som de ikke selv synes er interessant. Det skal være sjovt og spændende for dig at arbejde med mode, ellers giver det ikke nogen mening at have en modeblog.

Menu
Top