Købsguide til vinterjakke til piger

Når vinteren står for døren, er en vinterjakke en vigtig del af enhver garderobe. Hvis du er forælder til en pige, der står og mangler en vinterjakke, så læs med i denne guide, inden du går på jagt efter hendes nye jakke. Vi giver dig nemlig svar på nogle af de vigtigste spørgsmål og gør dig klogere på emner såsom valg af stil, materialer og størrelser. Således bliver du klogere på emnet og i stand til at træffe det bedste valg, når du skal kigge på vinterjakker til din pige.

Populære vinterjakke til piger-mærker:

Hvilken stil bør jeg gå efter, når jeg vælger vinterjakker til piger?

Børn og unge bruger ofte meget tid udendørs, eksempelvis når de skal til og fra skole eller institution. Jo yngre din datter er, jo mere tid bruger hun højst sandsynligt udenfor, og derfor er det ekstra vigtigt med en jakke, der holder hende varm og tør. Det er vigtigt at gå efter en jakke, der er behagelig at have på og som ikke forhindrer leg og fysisk aktivitet — så din datter kan slå sig løs med at kælke og lave engle i sneen, når den endelig falder.

Jo ældre din pige er, jo højere vægter hun højst sandsynligt sin vinterjakkes design over dens kvalitet og funktion. For børn og unge er det vigtigt at følge trenden — vær derfor sikker på, at hun kan lide jakkens udseende, og sørg derefter for, at funktion og kvalitet følger trop, da hun i sidste ende også vil sætte pris på en jakke, hun kan holde varmen i. Der findes mange forskellige stile på markedet, og uanset hvad din datter holder mest af, vil du med sikkerhed kunne finde et design, hvor der er taget højde for de praktiske detaljer.

Hvilke materialer er bedst til vinterjakker til piger?

Til en pige, der holder af at opholde sig udendørs for at lege eller på andre måder være fysisk aktiv, er det vigtigt med en vinterjakke i materialer med stor åndbarhed. Således vil sveden ledes væk fra kroppen og ud i materialet, og hun vil ikke få det alt for varmt og fugtigt i jakken. Polyesterlignende materialer er vandafvisende og giver en god beskyttelse mod kulden, og de ses anvendt i flertallet af vinterjakker til piger. En solid foring med eksempelvis fleece vil også være en god løsning.

En vinterjakkes vandsøjletryk angiver, hvor vandtæt den er.

Har den et vandsøjletryk på 10.000 mm vil det sige, at jakken ville holde tæt, hvis en 10.000 mm høj vandsøjle faldt direkte på jakken. I langt de fleste tilfælde vil man sagtens kunne nøjes med et vandsøjletryk på 3-4.000. Det er naturligvis vigtigt, at vinterjakker til piger består af materialer, der er modstandsdygtige og slidstærke, da de skal kunne holde til udendørs leg og til, at børn og unge ofte slider mere på deres overtøj end voksne gør.

Hvilke detaljer bør der være på vinterjakker til piger?

Mange vinterjakker til piger har aftagelige hætter. Er det knapt så koldt, og skal jakken bruges under leg eller fysisk aktivitet, kan dette være en rar detalje, hvis jakken bliver for varm med hætten på.

Ærmer med vindfang er utroligt praktiske og sørger for, at der ikke slipper en masse unødvendig kulde ind gennem jakkens ærmer.

Reflekser er ligeledes en praktisk og i mange tilfælde nødvendig detalje til din datters vinterjakke.

Den danske vinter er en mørk årstid, og det er rart at vide, at hun er nem at få øje på i trafikken. Finder du den perfekte vinterjakke, og er reflekserne den eneste detalje, der mangler, kan de dog ofte købes ved siden af.

Hvordan vælger jeg den rigtige størrelse?

Er din pige relativt ung, og ved du, at hun kommer til at vokse meget i løbet af de næste 2-3 år, så kan det betale sig at købe en jakke med lidt ekstra plads til, at hun kan vokse i den, hvis den skal holde i flere sæsoner.

Pas dog på at jakken ikke bliver for stor. Da vil der slippe for meget kold luft ind under den, og hun vil få svært ved at holde varmen. Det samme vil være tilfældet med en jakke, der er for lille.

Menu
Top