Købsguide til vinterjakke til damer

En vinterjakke er en essentiel del af enhver kvindes vintergarderobe, da det er svært at komme igennem den kolde, skandinaviske vinter uden.

Men når det kommer til valg af vinterjakker, kan der være mange ting at tage stilling til — alt fra stil og udseende til materialer, pasform og formål spiller en rolle. Er du på udkig efter din nye vinterjakke? Så læs med i denne guide, hvor vi hjælper dig igennem de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber din nye vinterjakke.

Vinterjakker til damer - populære mærker:

Hvilke typer vinterjakker findes der til damer?

Der findes et bredt udvalg af forskellige typer vinterjakker til damer. Inden du går på jagt efter din nye jakke, kan det være en god idé at beslutte dig for, hvilken type jakke, du helst vil købe. Mange hjemmesider giver dig lov til at vælge ud fra kriterier som jakketype, og det vil derfor gøre processen lettere for dig, hvis du kan sætte kryds ved et par specifikke typer af jakker.

 • Parkaen: En af de mest populære vinterjakker til damer er parkaen, som både fås med og uden hætte og med forskellige typer foring. Modellen med en pelskrave på hætten har i mange år været en yderst populær model, og der vil gå lang tid, før den går af mode.
 • Dunjakken: En anden populær model er dunjakken, der for alvor har gjort sit come back. Den er blød og behagelig, og så holder den dig varm samtidigt med, at du følger trenden.
 • Trenchcoat: Hvis du i højere grad er til det klassiske look, så er en trenchcoat eller en filtet frakke med stor sandsynlighed det rette valg for dig.

   

  Disse modeller fås ofte med et justerbart bælte i taljen, som gør det nemt at vise sine kvindelige former frem samtidigt med, at man holder sig varm — hvilket ellers kan være svært, da mange vinterjakker er tykke og vægter funktion over form.

  Trenchcoats og frakker har været populære blandt damer i så mange år, at de efterhånden kan kaldes klassikere indenfor modeverden — de går aldrig af mode, og derfor går du aldrig galt i byen med sådan en. Holder frakken i mange år, kan du dermed også være sikker på, at den vil være trendy sæson efter sæson.

 • Pelsjakken: Til sidst kan den evigt tilbagevendende trend, nemlig pelsjakken, nævnes.

   

  Pelsjakken går aldrig af mode, og den udstråler både klasse, eksklusivitet og femininitet.

  Pels er et kontroversielt materiale, og derfor er der i dag et uendeligt stort udvalg af falske pelsjakker — også kaldet faux fur — på markedet.

Hvilke materialer skal jeg gå efter?

Hvilke materialer, du bør gå efter, når du shopper vinterjakker til damer afhænger af, hvad du skal bruge jakken til. Skal du på skiferie kan det anbefales, at du leder efter en sportsvinterjakke, der er vind- og vandtæt og som holder dig varm i ekstremt kolde temperaturer samtidigt med, at din hud kan ånde, mens du er fysisk aktiv.

Bor du i storbyen, tager bilen på arbejde til dagligt og opholder du dig ikke meget i naturen, så kan du med fordel gå efter materialer som filt eller det populære teddybear-materiale, der både fås som foring og som primært materiale i de såkaldte teddybearfrakker. Opholder du dig ofte udenfor og cykler du eksempelvis på arbejde, kan du med fordel gå efter materialer som uld og kashmir samt vind- og vandtætte materialer, til når det sner og regner. En hætte vil her være et godt valg, så du kan holde håret tørt og ørerne varme.

Skal jeg vælge ægte eller kunstig pels?

Der kan være status forbundet med at købe ægte pels. Fordelene ved ægte pels er, at det varmer og isolerer mere end kunstig pels, og at det er lettere for huden at ånde igennem det.

Fordelen ved kunstig pels er, at det er billigere, og at møl ikke tiltrækkes af det. Desuden fremmer det ikke produktionen af dyr, der bliver holdt i fangeskab, og så går der et mindre energiforbrug til at fremstille kunstig pels. Uanset, hvad du ønsker, vil du med sikkerhed kunne finde det online. Hold godt udkig, da der ofte vil være udsalg samt gode tilbud at finde på billige vinterjakker til damer — både i mindre, mellem og store størrelser.

Menu
Top